All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ] 
Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 4:30 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Sun Feb 21, 2010 10:47 pm
Posts: 16
Location: Ireland
Thats not what I'm asking. I'm asking why you made them mp3's and messed with the music itself.


Top
 
These Support SecondAge
Links open a new window.
UOSA Donors & Subscribers do not receive these ads.

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 5:02 pm 
Offline
wobble llama
wobble llama
User avatar
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Fri Dec 19, 2008 4:32 am
Posts: 512
Location: Ultima Universe
Quote:
I'm asking why you made them mp3's and messed with the music itself.
You're kidding right? Try playing with the original client with music on in Windows 7. The client & MIDI never caused problems on XP and Vista, on Win7 it does. Dagon did a good job replacing the MID files by MP3 files for you to enjoy the music on every system.


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 8:37 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Tue Jun 16, 2009 11:09 am
Posts: 949
why = no crashes, just like the posts specify. i'm sort of in a daze as to why you are even questioning it, so i guess if you don't like it then feel free to not use it *shrugs*


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Thu Aug 12, 2010 9:15 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Sun Feb 21, 2010 10:47 pm
Posts: 16
Location: Ireland
Ok cool! Chill out brothers. Just wondering :)


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Fri Aug 13, 2010 10:30 am 
Offline
User avatar
User Rep: Fair
 Profile

Joined: Mon Sep 22, 2008 7:01 pm
Posts: 6247
Would be nice to have the option to install the demo with the correct configurations just like the original t2a cd had on it.


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Fri Aug 13, 2010 5:01 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Tue Jun 16, 2009 11:09 am
Posts: 949
Batlin had suggested that also, but one big/main problem in being able to do that is that uo.cfg needs to have an accurate path for... one of the items.. CdromDatapath perhaps (I forget exactly at this point).

in one iteration of the client installer I had included a batch file to automatically write this accurate path to uo.cfg upon installation but that lead to the debacle of game settings not being saved due to an invalid character in uo.cfg caused by the batch file (which I believe was only on vista/7 systems, possibly only x64 systems). .so that method is no good to use.

some other method of writing the accurate path to uo.cfg would be needed in order to include the demo in the client installer, OR not giving the user option to change the installation directory so that the default supplied uo.cfg would have the path, but that would not be 100% fool proof for example if C:\Program Files does not exist because the system drive is actually D:\ just because someone wanted to be different

it would be easy enough to include a program file that is installed along with the client to automatically run afterwards to write out the correct path, and would not cause any problems like my first batch file, but it's not an ideal solution. also i think i've seen some file (ini) writing addon plugins for nsis installer so that's a possible option, but not as easy as the first.

all in all i think ultimately it would be easier to have a separate demo installation that takes care of everything, but if there was enough demand for it i could certainly do it, but thus far only you and Batlin have made the suggestion to have it included.. and I'd need Batlin's (or someone's) guidance on exactly what files should be included and how it should be configured, etc.


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Tue Oct 12, 2010 12:01 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Sat Aug 21, 2010 9:30 pm
Posts: 12
Hello all, I'm new to the forum. :)

Is it possible to access UOSA with the latest Osi UO clients? I started to play here on UOSA a few weeks ago and I really like it. But I also wanted to check out the latest Osi UO stuff. I'm really bad with all the technical stuff. I hope someone can help me.

thx in advance :-)


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Tue Oct 12, 2010 3:27 pm 
Offline
User avatar
User Rep: Trustworthy
Trustworthy
 WWW  ICQ  Profile

Joined: Thu Dec 13, 2007 7:49 pm
Posts: 9003
Location: Cove
Soleil wrote:
Hello all, I'm new to the forum. :)

Is it possible to access UOSA with the latest Osi UO clients? I started to play here on UOSA a few weeks ago and I really like it. But I also wanted to check out the latest Osi UO stuff. I'm really bad with all the technical stuff. I hope someone can help me.

thx in advance :-)

Yes the latest OSI client should work with UOSA; however there are some map differences that may cause you to become stuck in some places on UOSA, notably The Hedge Maze, Hythloth entrance, Wind, and Tera Keep.

_________________
Image
"The text in this article or section may be incoherent or very hard to understand, and should be reworded if the intended meaning can be determined."


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Wed Oct 13, 2010 4:29 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Sat Aug 21, 2010 9:30 pm
Posts: 12
I just tried to play the game with that so called Classic Client you can download on uo.com. Atm not much is working, the chars can't move more than 2 steps and I can't open the paperdoll or backpack.

Any idea how to fix this?


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Wed Oct 13, 2010 6:57 pm 
Offline
User avatar
User Rep: Trustworthy
Trustworthy
 WWW  ICQ  Profile

Joined: Thu Dec 13, 2007 7:49 pm
Posts: 9003
Location: Cove
Soleil wrote:
I just tried to play the game with that so called Classic Client you can download on uo.com. Atm not much is working, the chars can't move more than 2 steps and I can't open the paperdoll or backpack.

Any idea how to fix this?

Really sorry to hear this. I will look into this.

_________________
Image
"The text in this article or section may be incoherent or very hard to understand, and should be reworded if the intended meaning can be determined."


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Wed Oct 13, 2010 7:04 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Tue Jun 16, 2009 11:09 am
Posts: 949
It kind of sounds like you are desyncing right off the bat. I've tested the latest classic clients from EA/OSI and had no similar problem.

Set a hotkey for Razor's re-sync option and press that a few times and see if it helps. When you're de-synced you can't do anything.


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Thu Oct 14, 2010 4:52 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Sat Aug 21, 2010 9:30 pm
Posts: 12
I tried what Dagon suggested and it worked once. But all I could do was walk a few steps more.

Today I tried to log in again with Razor and I got some update there. After I was in game it was the same like before. But there was also another character selection screen covering the game screen. And there was only one char on that list and it wasn't one of my chars, it didn't even have a real name.


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Thu Oct 14, 2010 6:59 pm 
Offline
User avatar
User Rep: Good
Good
 Profile

Joined: Tue Jul 14, 2009 8:01 am
Posts: 2218
Location: Sweden
Soleil wrote:
I just tried to play the game with that so called Classic Client you can download on uo.com. Atm not much is working, the chars can't move more than 2 steps and I can't open the paperdoll or backpack.

Any idea how to fix this?


Sounds era-accurate.


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Fri Oct 15, 2010 7:45 pm 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Sat Aug 21, 2010 9:30 pm
Posts: 12
Got some additional Info

I tried again and it worked once. Most of the time the game crashes right when I log in on a char. This only happens when I try to start the game with Razor. Without Razor I have no problem at all.


Top
 

 Post subject: Re: New client installer.
PostPosted: Mon May 23, 2011 2:10 am 
Offline
User Rep: Unsung
 Profile

Joined: Mon May 23, 2011 1:38 am
Posts: 2
HardCore wrote:
Just used the new link and it worked perfectly. Took less than 20 minutes total. Can't get much simpler for people to install and start playing UO Second Age!


HELP PLEASE! Cant connect to server! Using Windows Vista 64 bit, Dell Dimension 3000 any notes would be greatly appreciated!

I have downloaded

Customized 5.0.8.3 (Patch 204)
Razer
UOAM
Ventrillo
etc

Seems to all work well except I get to the login screen type in username/pswd
and bam ... cant connect. If I stare at the screen any longer my eyes are gonna melt outta my face!!!

PLZ HELP THANK YOU!


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Support Second Age: These links Open in a New Window

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Extended by Karma MOD © 2007—2012 m157y