All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ghost Z axis issue with GF footstools
PostPosted: Sat Dec 03, 2016 7:54 pm 
Offline
User avatar
User Rep: Honest
Honest
 Profile

Joined: Mon Aug 08, 2011 8:04 pm
Posts: 1570
I've been experimenting with building stairs lately with grandfathered footstools and happened upon an odd issue. A ghost character doesn't appear to "climb" properly when trying to walk up the "stairs". However, this seems to only be a client side issue, as another character watching the ghost sees him ascending the staircase just fine. The ghost character is able to walk through the stools, but it's Z axis doesn't appear to change. This is only an issue when attempting to climb over a wall. However, resyncing the ghost character (Alt+P) fixes the issue. See below:

Ghost character steps on first "step" (no change is Z axis is observed):
Image

Ghost character walks along steps to a wall (still no apparent change in Z axis but can't continue walking forward due to the wall):
Image

Same observation from a different character (ghost climbs the stairs without issue):
Image

Switch back to ghost character and resync (Alt+P) (toon "jumps" to the correct Z location and can continue walking over the wall):
Image

Clearly, this isn't a game breaking issue, but seems like something that might be nice to get fixed. As this seems to be client side, I'm guessing that would mean players having to reinstall an updated client, but I'm not sure how feasible that is.

The other possibility is that this issue is unique to me, so I'm curious if this happens to other players too. Comments welcome! :)

_________________
Apocalypse's FREE house placing services!

Apocalypse's Treasure Map Validation Service

Image


Top
 
These Support SecondAge
Links open a new window.
UOSA Donors & Subscribers do not receive these ads.

 Post subject: Re: Ghost Z axis issue with GF footstools
PostPosted: Sun Dec 04, 2016 9:55 am 
Offline
User avatar
User Rep: Trustworthy
Trustworthy
 WWW  Profile

Joined: Wed Aug 14, 2013 8:00 pm
Posts: 1523
Location: New York
Re-opening your paperdoll or force-syncing (via Razor) should do the trick. To my knowledge, since it's a client based issue, there's little we can do to resolve it as people are welcome to use ("any") clients they prefer.

_________________
Eat. Sleep. Ultima.


Top
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Support Second Age: These links Open in a New Window

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Extended by Karma MOD © 2007—2012 m157y